SVENSKA
ENGLISH
FRANÇAIS
ITALIANO
Petri Ikkelä
Yksi Suomen harmonikkamusiikin merkittävimpiä, merkillisimpiä, ja kenties mielenkiintoisin artisti ja ainoa suomalainen muusikko, joka soittaa niin 1-, 2-, 3-, ja 5-rivistä sekä melodiabassoharmonikkaa kuin concertinaa, symphoniumia, accordinaa ja bandoneonia, on Petri Ikkelä (s. 1965).
Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa sekä solistisella että kansanmusiikkilinjalla, jolta valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1998. Petri Ikkelä on voittanut valtakunnallisen harmonikkakilpailun alle 16 vuotiaiden sarjassa (jaettu 1. sija) Nuorten Taidetapahtumassa vuonna 1981 sekä 1- ja 2-rivisten harmonikkojen Suomen pelimannimestaruuden yleisessä sarjassa vuonna 1984.
Petri toimii nykyisin freelancer-muusikkona, musiikin opettajana, sovittajana, säveltäjänä sekä kapellimestarina erilaisissa kokoonpanoissa viihteen, klassisen ja kansanmusiikin alueella. Petri Ikkelän pioneerityö argentiinalaisen tangon ja siitä vaikutteita ottaneen uuden suomalaisen tangon parissa on ollut erityisen merkittävää. Niinpä hän onkin tuonut suomalaiseen musiikkiin uusia kansainvälisiä sävyjä, ja yhdistyneenä perinteeseen luonut mielenkiintoisia ulottuvaisuuksia nautittavaksi kaikille musiikin parissa viihtyville, joita hän on eri kokoonpanojen jäsenenä ja / tai solistina viihdyttänyt Suomen ulkopuolellakin mm. Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Itävallassa, Italiassa, Unkarissa, Egyptissä, Malesiassa, Pohjois-Koreassa ja USAssa.
Vapaa julkaistavaksi
Petri Ikkelä, All accordion music
All accordion music
HOME
COOPERATION
IMAGES&TEXT
SPECIALITY
CONTACT&LINKS
RECORDINGS
INSTRUMENTS
CV Petri Ikkelä, Lataa tästä PDF
Kuvat/images
Dropbox
Video
Dropbox
Voit katsella ja ladata valokuvia ja videoita alla olevista linkeistä.
VIDEO